Ilmainen insuliiniannoslaskuri diabeetikkojen käyttöön

Diabetesta sairastaa arviolta jopa puoli miljoonaa suomalaista. Diabeetikon haima ei tuota tarpeeksi elintärkeää insuliinia, mikä vaikuttaa verensokeritasapainoon. Sairaus edellyttää päivittäistä omahoitoa ja usein myös insuliinin annostelua potilaan toimesta, mm. aterioinnin yhteydessä. Amerikassa tehdyn tutkimuksen mukaan 63% insuliinihoitoisista diabeetikoista ei kuitenkaan osaa laskea aterialla tarvittavaa insuliinimäärää oikein. Tämä aiheuttaa verensokeritasojen heittelyä, mikä vaikeuttaa arkea, heikentää hoitotuloksia ja lisää erilaisten johdannaissairauksien vaaraa. Pahimmillaan virhearviot ovat hengenvaarallisia.

Balansio-CareSens.001-225x300@2x.png

Suomalaisyritykset Quattro Folia ja Medcase ovat kehittäneet yhdessä ratkaisuja, joilla päästään parempaan hoitotasapainoon sekä vahvistetaan diabeetikon omahoitoa ja oppimista. Ensimmäinen ratkaisu on CareSens-verensokerimittareiden käyttäjille tarjottu, älypuhelimessa toimiva Balansio-ateriainsuliinilaskuri. Ratkaisu on jo tarjolla veloituksetta julkisen terveydenhuollon kautta mm. Helsingissä, Tampereella ja Pirkanmaalla, Kotkassa, Kouvolassa, Oulussa sekä Pohjois-Suomessa.

Insuliiniannoksen arvioiminen on jokapäiväinen ja toistuva haaste

Insuliinilla hoidettavat diabeetikot joutuvat laskemaan jokaisen nauttimansa suupalan sisältämän hiilihydraattimäärän ja tekemään päätöksen insuliiniannoksesta kymmeniäkin kertoja vuorokaudessa. Quattro Folia ja Medcase tarjoavat ratkaisuksi yhdistelmää, jossa perusterveydenhuollon maksamat CareSens-verensokerimittarit kytkeytyvät langattomasti älypuhelimessa olevaan, suomenkieliseen Balansio-insuliinilaskuriin. Laskuri suorittaa ateriainsuliinilaskennan diabeetikon puolesta ja sitä voi käyttää helposti älypuhelimen ruudulta tai yhteensopivasta älykellosta.

Mahdollisuus hoidolliseen loikkaan

CareSens-verensokerimittareita edustavan Medcasen toimitusjohtaja Janne Sirén uskoo tuetun omahoidon merkityksen vain kasvavan: ”Harvassa sairaudessa potilas itse tekee yhtä paljon lääkkeen annostukseen liittyviä päätöksiä kuin diabeetikot. Vaikka monista diabeetikoista väistämättä kasvaa sairautensa parhaita asiantuntijoita, sairaus aiheuttaa jatkuvaa päänvaivaa. Älypuhelin kulkee useimmilla aina mukana, joten se on luonteva väline taakan keventämiseksi. Tulevaisuudessa tarjoamme diabeetikoille vieläkin enemmän työkaluja arjen helpottamiseksi.”

Uuden yhdistelmäratkaisun ansioista diabeetikoilla on mahdollisuus paremmin hallita insuliinin käyttöään ja siten parantaa elämän laatuaan sekä hoitoennustettaan, kertoo Balansio-sovellusta kehittävän Quottro Folian toimitusjohtaja Harri Okkonen. ”Balansio palvelu on tarjolla myös hoitoyksiköille, hoitotiimi näkee diabeetikon tuottaman omahoitotiedon. Hoitotiimi voi tiedon pohjalta viestittää palvelun kautta diabeetikolle opastusta ja ohjeita. Palvelun käyttöönotto tarjoaa merkittävän mahdollisuuden hoidolliseen loikkaan, sitä mukaa kun hoitoyksiköt ottavat palvelun käyttöönsä. Ajasta ja paikasta riippumaton ratkaisu tasa-arvoistaa potilaiden hoidon tasoa asumispaikasta riippumatta.”

Lisätietoja

Lisätietoja aiheesta antavat toimitusjohtaja Harri Okkonen Quattro Folia Oy:stä (+358 44 555 2626) sekä toimitusjohtaja Janne Sirén Medcase Finland Oy:stä (+358 44 522 3690).

Yritykset ratkaisujen takana

CareSens ja Medcase Finland Oy

Medcase on CareSens-verensokerimittareiden virallinen edustaja Suomessa sekä Quattro Folian kumppani CareSens- ja Balansio-tuotteiden yhteishankkeessa. CareSens on Suomen toiseksi suosituin verensokerimittarituote (Sailab ry:n tilastot), joka on käytössä laajalti eri puolilla maata. CareSens-verensokeri- ja ketoainemittarit ovat mobiilikytkennän edelläkävijöitä ja ne voidaan kytkeä älypuhelimiin mm. langattomalla Bluetooth Low-energy -tekniikalla. CareSens-verensokerimittarit ovat erittäin tarkkoja, ne ylittävät viimeisimpien ISO 15197:2013- sekä EN ISO 15197:2015 -mittaustarkkuusstandardien vaatimukset.

Quattro Folia Oy

Quattro Folia on vuonna 2012 perustettu terveysteknologiayritys. Quattro Folia tuottaa ohjelmistoratkaisuja pitkäaikaissairaiden omahoidon tehostamiseen ja tarjoaa terveydenhuollon ammattilaisille uuden tavan tarjota tehokasta ja ennaltaehkäisevää etähoitoa. Balansio on Quattro Folian kehittämä ja CE-merkitty lääkinnällinen ohjelmistoratkaisu diabeteksen tuettuun etähoitoon. Balansio mahdollistaa automaattisen verensokeri- ja muun mittaustiedon siirtämisen ja hyödyntämisen uusissa hoitomenetelmissä.

 
79C19924-68BE-499F-9FBB-A2439A8E1649-300x75@2x.jpeg
medcase-logo-300x67@2x.png
Balansio-modified.001-300x109@2x.jpeg
caresens-logo-300x40@2x.png